Bierwoordenboek
informatie voor en door de bierliefhebber
RSS
Bierwoordenboek

Black Velvet

Aangepast op: 21-05-2009 07:18 door Gammeltje - Gecategoriseerd als: Bier, Mixen en Cocktails
'Black Velvet' is een cocktail van een gelijke delen stout, bijvoorbeeld (Ierse) Guinness, met daarbovenop champagne.

Andere benaming: Bismarck of Velvet Hammer.
Een variant is 'Poor men’s Black Velvet'. In plaats van champagne wordt cider toegevoegd, wat een zéér populaire drankje is in Groot-Brittannië.

Bereiding

Vul een groot bierglas (type jonker) halfvol met een koude stout. Giet de champagne voorzichtig op de stout, zodat de vloeistoffen niet gaan mengen. Omdat stout zwaarder is (een hogere dichtheid heeft) dan champagne blijft de champagne 'drijven' op de stout.
Om te voorkomen, dat de champagne met de stout gaat mengen, kun je bijvoorbeeld een lepel gebruiken waarlangs je champagne in het glas giet.
In plaats van champagne kun je ook sekt gebruiken.

Links naar

Referenties

Bierwoordenboek - Versie 01.02.06) Copyright ©1997-2023, ArPat Software. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved.