Bierwoordenboek
informatie voor en door de bierliefhebber
RSS
Bierwoordenboek

Moutvloer

Aangepast op: 30-10-2013 19:10 door Arjan - Gecategoriseerd als: Bier, Nederlandse termen
Een moutvloer is een ondiepe kelder, waarin geweekte gerst uitgespreid wordt om te kiemen.
Het mout wordt regelmatig gekeerd, om de gerstekorrels gelijkmatig vochtig te houden, te beluchten, overtollige warmte af te voeren en te voorkomen dat de worteltjes van de mout in elkaar vast gaan groeien.

Zie ook; Eestvloer of mouten.

Taalkundig

  • woordvorm: mannelijk zelfstandig naamwoord
  • lettergrepen: mout - vloer
  • enkelvoud: de moutvloer
  • meervoud: moutvloeren
  • verkleinwoord: moutvloertje, moutvloertjes
  • hyperoniem: kelder

Vertalingen

  • Duits: Malzboden (der ~), Malztenne (die ~)
  • Engels: malting-floor, malting-floor
  • Frans: cellier de germination (du malt)

Links naar

Referenties

Bierwoordenboek - Versie 01.02.06) Copyright ©1997-2023, ArPat Software. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved.