Bierwoordenboek
informatie voor en door de bierliefhebber
RSS
Bierwoordenboek

Afvullen

Aangepast op: 27-12-2009 14:53 door Arjan - Gecategoriseerd als: Bier
Het afvullen is het in de eindverpakking doen van het gebrouwen bier. Dit kan glas, blik, fust of een eikenhouten vat zijn. Ook kan het zijn, dat het bier met tankwagens vervoerd wordt naar de eindbestemming, alwaar ze in biertanks wordt overgepompt.
Het afvullen in flessen geschiedt in de bottelarij. Hier worden de flessen eerst zorgvuldig gereinigd, vervolgens gevuld en voorzien van een kroonkurk. Meestal wordt het bier in de fles gepasteuriseerd, tenzij het nog moet kunnen nagisten. En als laatste komt er een etiket op het bierflesje.

Fusten (in Vlaanderen vaten genoemd) worden met speciale machine afgevuld. Een leeg fust wordt eerst op (tegen)druk gebracht en vervolgens gevuld met bier.

Zie ook; bottelen.

Vertalingen

  • Duits: abfüllen

Links naar

Referenties

Bierwoordenboek - Versie 01.02.06) Copyright ©1997-2023, ArPat Software. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved.