Bierwoordenboek
informatie voor en door de bierliefhebber
RSS
Bierwoordenboek

Hopextract

Aangepast op: 12-05-2009 14:45 door Arjan - Gecategoriseerd als: Bier, Hop
Hopextract wordt verkregen door extraheren van o.a. geur- en smaakstoffen (inclusief bitterstoffen) uit de hop.

Men maakt bij de bereiding gebruik van organische oplosmiddelen. Het oplosmiddel wordt door extractie weer verwijderd, waardoor een vloeibare hopoplossing overblijft.

Toepassingen

Hopextract wordt tijdens het kookproces toegevoegd, maar er zijn ook hopextracten, die aan het jongbier toegevoegd kunnen worden, meestal om de hoppigheid te corrigeren. In dit laatste type extract bestaan de bitterstoffen voor het grootste deel uit geïsomeriseerde alfazuren.

Men spreekt ook wel van een essence.

Links naar

Referenties

Bierwoordenboek - Versie 01.02.06) Copyright ©1997-2023, ArPat Software. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved.