Bierwoordenboek
informatie voor en door de bierliefhebber
RSS
Bierwoordenboek

Amylose

Aangepast op: 14-12-2008 11:19 door Arjan - Gecategoriseerd als: Bier
Amylose is één van de meervoudige suikermoleculen, die onderdeel uitmaken van zetmeel. Dit 'zetmeelmolecuul' bestaat uit een lineaire verbinding van glucosemoleculen, dit in tegenstelling tot amylopectine, dat een vertakte verbinding heeft.

Amylose is niet vergistbaar en wordt door het enzym amylase tijdens het maischen omgezet in vergistbare suikers.

Amylose kan met behulp van de jodiumproef worden aangetoond, doordat het donker blauw kleurt.

Eigenschappen

  • Energie per 100 gram: 400 kcal / 1700 KJ
  • CAS Nummer: 9005-82-7
  • Molecuulformule: (C6H10O5)n

Vertalingen

  • Engels: Amylose

Links naar

Referenties

Bierwoordenboek - Versie 01.02.06) Copyright ©1997-2023, ArPat Software. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved.