Bierwoordenboek
informatie voor en door de bierliefhebber
RSS
Bierwoordenboek

Us Heit

Aangepast op: 19-01-2009 14:34 door BromSnor - Gecategoriseerd als: Bier, Bierbrouwerijen

Brouwerij

De Friese Bierbrouwerij werd in 1985 door Aart van der Linde opgezet in het kleine Friese dorpje Twellegea (Uitwellingerga). De geboren Limburger is afgestudeerd aan de Middelbare School voor Levensmiddelentechnologie in Bolsward en leerde het vak bij de Arcense Bierbrouwerij en bij Bierbrouwerij De Leeuw.
In 1990 is het bedrijfje verhuist naar Sneek. Toen de Hogere en Middelbare School voor Levensmiddelentechnologie in Bolsward in 1995 moest verhuizen naar Leeuwarden en de school met een aantal praktijkgebouwen leeg kwam te staan, verhuisde de brouwerij hierheen.

In 2000 is er een nieuwe brouwinstallatie in gebruik genomen, waardoor de brouwcapaciteit is vergroot van 1.000 naar 2.000 liter per brouwsel. Eind 2002 wordt de brouwerij uitgebreid met een distilleerderij. De distilleerkolom maakt onderdeel uit van de huidige brouwinstallatie. Uit eigen ambachtelijk gebrouwen bier wordt whisky gestookt.

Bieren


Gelegenheidsbieren

Us Heit heeft o.a. de volgende gelegenheidsbieren gebrouwen:
  • Wierster Kattemiich (5 vol%)
  • Grouster Skûtsjebier

Locatie

Snekerstraat 43 te Bolsward (provincie Friesland - Nederland)

Links naar

Referenties


Externe links

Website van Us Heit

Bierwoordenboek - Versie 01.02.06) Copyright ©1997-2023, ArPat Software. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved.