Een
aromahop vernoemd naar zijn Engelse teler, Richard Fuggle in 1875. Deze
hop wordt oorspronkelijk verbouwd in Kent en Sussex, maar tegenwoordig ook in Amerika en Slovenië. In Slovenië heeft de
plant zich aangepast aan de locale omstandigheden en wordt daar ook wel
Styrian Goldings genoemd. In Amerika werd Willamette ontwikkeld; een sterkere
hopplant met een hogere opbrengst.
Deze
hop heeft een mild en
kruidig karakter en wordt veel in
ales en
stouts gebruikt. Het gehalte aan
alfazuren ligt meestal tussen de 4 en 5,5%.
Ook wordt deze
hop wel door de
thuisbrouwer gebruikt en is eventueel te gebruiken voor
drooghoppen.
Fuggles heeft een typisch Britse geur en smaak en kan heel goed alleen worden gebruikt, maar wordt vaak vermengd met
East Kent Golding (doordrinkbaarheid van het bier is dan goed te noemen).
Fuggles en aanverwante rassen worden over de hele wereld gebruikt en zijn bekend onder verschillende namen, zoals
Styrian Goldings in Slovenië en
Tettnanger in de Verenigde Staten.
Samenstelling
Samenstelling van de Engelse variant met eventueel waarden van de Amerikaanse variant erachter (tussen haakjes):
Hophoudbaarheid is goed; ongeveer
60 - 80%.
Alternatieven
Als alternatief kunnen volgende
hopsoort(en) gebruikt worden, ter vervanging van Fuggle (GB);
Voor de thuisbrouwer
Verkrijgbaar bij o.a.:
(Prijzen eind december 2008)
Links naar
Referenties