Een 
aromahop vernoemd naar zijn Engelse teler, Richard Fuggle in 1875. Deze 
hop wordt oorspronkelijk verbouwd in Kent en Sussex, maar tegenwoordig ook in Amerika en Slovenië. In Slovenië heeft de 
plant zich aangepast aan de locale omstandigheden en wordt daar ook wel 
Styrian Goldings genoemd. In Amerika werd Willamette ontwikkeld; een sterkere 
hopplant met een hogere opbrengst.
Deze 
hop heeft een mild en 
kruidig karakter en wordt veel in 
ales en 
stouts gebruikt. Het gehalte aan 
alfazuren ligt meestal tussen de 4 en 5,5%.
Ook wordt deze 
hop wel door de 
thuisbrouwer gebruikt en is eventueel te gebruiken voor 
drooghoppen.
Fuggles heeft een typisch Britse geur en smaak en kan heel goed alleen worden gebruikt, maar wordt vaak vermengd met 
East Kent Golding (doordrinkbaarheid van het bier is dan goed te noemen). 
Fuggles en aanverwante rassen worden over de hele wereld gebruikt en zijn bekend onder verschillende namen, zoals 
Styrian Goldings in Slovenië en 
Tettnanger in de Verenigde Staten. 
Samenstelling
Samenstelling van de Engelse variant met eventueel waarden van de Amerikaanse variant erachter (tussen haakjes):
Hophoudbaarheid is goed; ongeveer 
60 - 80%.
Alternatieven
Als alternatief kunnen volgende 
hopsoort(en) gebruikt worden, ter vervanging van Fuggle (GB);
Voor de thuisbrouwer
Verkrijgbaar bij o.a.:
(Prijzen eind december 2008)
Links naar
Referenties